úterý 7. března 2017

Deskoherní smetiště #3 2017

Jaro pomalu, ale jistě klepe na dveře a je tu další deskoherní smetiště. Začátkem února proběhl veletrh v Norimberku a tuto akci si nenechal ujít žádný z českých vydavatelů. Tak uvidíme na jaké novinky se budeme moci těšit. Teď už k přehledu toho nejzajímavějšího za uplynulý měsíc...  


Rodina Tiny Epic... tedy, série Malé velké... se rozroste o dalšího bratříčka. Rexíci Tiny Epic Quest už přeložili a v těchto dnech by se již měl chystat její tisk. Jedná se o deskovku, v níž každý hráč kontroluje tlupu tří hrdinů kteří cestují, bojují se skřety, učí se kouzla a hlavně plní úkoly, aby získali nehynoucí slávu. Graficky vypadá Tiny Epic Quest parádně a pokud se bude tak dobře hrát, není důvod se netěšit.  

Spolupráce s IELLO se REXhrám očividně vyplácí. Ve svém portfolii chystají další minimalistickou hru, stejně jako je Vzhůru do podzemí! nebo Cirkus na kolečkách. Tentokrát jde o svižnou převahovku pro dva, Schotten Totten!



Vydavatelství již delší dobu spolupracuje s francouzským Matagotem a je v České republice jeho zástupce. Díky této spolupráci jsme již mohli zavítat do Starověkého Řecka a okusit přízeň bohů Olympu ve hře Cyclades. Kemet nás pro změnu seznámil se Starověkým Egyptem. S dalším počinem se nově podíváme do Keltské mytologie. Hra spojuje boj o nadvládu nad jednotlivými částmi mapy se zahráváním karet. Stanete se nejmocnějším Inis?     

Hra Clank, kterou Rexící chystají, těžce zazářila v nominacích na prestižní ocenění Golden Geek! Sebrala nominace v kategoriích Nejlepší hra, Karetní hra, Rodinná hra, Inovace a Tématická hra. Tak tohle zní jako opravdová pecka! Na české vydání se opravdu těším. 

Začátkem února Mindok oslavil 10 let. Je až neuvěřitelné že tu je s námi tak dlouho. Za tu dobu nám přinesl hry jako je Carcassonne, karetní hru Černé historky nebo oblíbenou party věc Krycí jména. Za náš blog mu přejeme minimálně o jednu 0 na konci navíc :)

Když už jsem se zmínil o Carcassonne, vydavatelství připravujeme další rozšíření k této krásné rodinné hře! Nový titul ponese název Cirkus a těšit se můžete na nové figurky, kartičky krajiny a žetony zvířat.


V minulém smetišti v Mindočí kuchyni uvažovali o Citadele DeLuxe. Po velmi vřelém ohlasu fanoušků se rozhodli o vydání této legendy. Obsahem krabice jsou nejen karty ze základu, ale i z rozšíření Temná země. Navíc přibudou další nové karty postav i budov, takže se máme všichni na co těšit.

Great Western Trail neboli Cesta na západ je již v prodeji. Staňte se rančerem a žeňte své stádo krav z Texasu do Kansas City. Dokážete-li se o svá stáda dobře postarat, využijete-li chytře nabízených příležitostí a vyhnete-li se nebezpečným nástrahám cesty, určitě zvítězíte.


Na skladě společnosti přistály 2 zakázané věci. Kooperativní hry Zakázaný ostrov (dotisk po několika letech) a Zakázaná poušť, která se dočkala prvního českého vydání. Obě deskovky jsou vhodné jak pro rodinné hraní, tak jako oddechovka pro náročnější hráče. 

Pokud máte rádi mafiánské prostředí zbystřete! Ve spolupráci s nakladatelstvím CoolMiniOrNot, s nímž Blackfire peče Zombicide: Černý mor, se vyklubala další spolupráce. Tentokrát jde o hru naroubovanou na téma knihy Maria Puzza - Kmort. Designerem Eric M. Lang, známý například díky hře Bloodrage, je zárukou kvality. Na tuto deskovku se nejde netěšit.


Mezi novinkami, které čeká lokalizace se objevují hlavně dětské hry. Ve hře Vroom Vroom se snažíte být se svým šnečkem jako první cíli. Dr. Microbe je postřehovka, ve které budete do své petriho misky sbírat jak jinak než mikroby. Go, Go, Gelato! je svižná hra o skládání kornoutů se zmrzlinou.    

Naše exkurze do světě deskových her je u konce. Věřím, že jste dozvěděli něco nového a uvidíme se příští měsíc u přehledu toho nejzajímavějšího z březen. 

Žádné komentáře:

Okomentovat